• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

BBQ cseresznyeszirup

Hozzávalók

  • 1 kg érett cseresznye (friss vagy fagyasztott)                                                
  • egy citrom héja
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 tk tengeri só
  • 0,5 l víz
  • 1 kg Koronás Szirupcukor bogyós és csonthéjas gyümölcsökhöz

Elkészítés

A megmosott, kimagozott cseresznyét a citromhéjjal, a rozmaringgal és a balzsamecettel, valamint a sóval felforraljuk ½ liter vízben, és puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután összekerverjük a szirupcukorral és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Nyomkodjuk jól át a gyümölcsöt, majd szűrjük le. Forraljuk fel a kapott szirupot, forraljuk 3 percig, és forrón töltsük a steril palackokba. Szorosan zárjuk le, és tároljuk hűvös helyen.

A cseresznyeszirup igazi aromabomba grillhúsokhoz, főként a sertésbordákhoz. 

 

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Pitypangszörp

Gyömbéres citromszörp

Málnaszörp

Mentás citrusos szörp

Gyömbéres narancsszörp

Bazsalikomos eper-lime szörp

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".