• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Beignet, a francia fánk

Hozzávalók

  • 45 dkg liszt
  • 2 pohár kefir
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 1 csipet só

Elkészítés

A lisztet tálba mérjük, hozzákeverjük a szódabikarbónát, a csipet sót, az élesztőt a cukros, langyos tejbe morzsoljuk, majd a liszthez adjuk. Hozzákeverjük a kefirt és a tejet és meleg helyen duplájára kelesztjük. Gazdagon lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és éles késsel nagyjából 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Forró olajban kisütjük, majd gazdagon megszórjuk porcukorral. Egy adagból kb. 30 db fánk készíthető.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Toffee karamell-almás süti

Sütőtökös-banános sütemény karamellel

Kakaós mini Pavlova

Citromos almaraguval

Csokis csillagok

Mandulás mini kalácsok

Banánkenyér karamellszósszal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".