• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Borban párolt körték

Hozzávalók

  • 6 db körte
  • 1 üveg félédes fehérbor
  • 4 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 2 egész fahéj
  • 7 szem szegfűszeg
  • fél citrom
  • 2 egész vaníliarúd

Elkészítés

Ez a finomság Alexander körtéből a legfinomabb, mert ez a körtefajta kissé keményebb, és a főzéskor nem fog szétmenni. A körtéket hámozzuk meg, hagyjuk rajta a szárát, és a magházát alulról kávéskanállal vájjuk ki. Tegyük egy fazékba, és öntsük fel a fehérborral és fele mennyiségű vízzel, hogy teljesen ellepje. Tegyünk bele cukrot, pár darab fahéjat, vaníliát, pár szem szegfűszeget és pár szelet citromot. Forraljuk fel, és főzzük 5–6 percig, majd zárjuk le a lángot, és hagyjuk a főzőlevében kihűlni. Tálaláskor csepegtessük le a bort róla, tegyük egy vágódeszkára, és vágjunk a vaskosabb részénél fél centis szeleteket. Tegyük egy nagy tányérra, kezünkkel a vágásnál nyomjuk szét, mint egy legyezőt. Mellé egy nagy gombóc vaníliafagylaltot és fahéjas joghurtszószt tálaljunk. Fahéjas joghurtszósz: egy pohár natúr joghurtba keverjünk egy kávéskanál őrölt fahéjat, ízesítsük mézzel, jól keverjük össze.

Tipp: A körték párolólevét felforrósítva, hideg napokon akár forraltborként is elszürcsölgethetjük. A körték izgalmassá teszik az ízét.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Tejfölös panna cotta eperrel

Tejberizses epres, rebarbarás pohárkrém

Meggyleves

Körteecet

Túrós-gyümölcsös kuglóf

Pudingos-epres csiga

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".