• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Cappuccino­hab meggy­szósszal

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 5 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 2 evőkanál instant kávé
  • 5 dl tejszín
  • 1 üveg meggybefőtt
  • fél citrom leve
  • 1 evőkanál fahéjas cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dl mandulalikőr

Elkészítés

Egy nagy keverőtálba üssük bele az egész tojásokat, adjuk hozzá a kristálycukrot, a hideg vízbe áztatott zselatint és a vaníliás cukrot. Tegyük vízgőz fölé, és habverővel addig keverjük, míg sűrű habos nem lesz. Vegyük le a gőzről, szórjunk bele egy evőkanál instant kávét, jól keverjük össze, hogy a szemek feloldódjanak. Ha kissé kihűlt, óvatosan dolgozzuk hozzá a kemény habbá felvert tejszínt. Keverjünk még hozzá egy evőkanálnyi instant kávét, ezt már csak óvatosan keverjük össze, hogy a szemek ne olvadjanak el. Ha majd elkészül, ezek a szemek krémesen fognak csordogálni a habból. Öntsük egy nagy üvegtálba vagy töltsünk meg vele üvegpoharakat, majd tegyük hűtőbe fél napra. A szószhoz a meggybefőttet levével együtt öntsünk egy kis lábasba, ízesítsük citromlével, fahéjas cukorral, szükség szerint cukorral, majd forraljuk fel. Ha felforrt, hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be mártás sűrűségűre. Az elkészült meggyszószba keverjük a mandulalikőrt. Az üvegpoharakba tálalt hab tetejére öntsünk a kihűlt szószból. 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Citromos-tejfölös pohárkrém

Epres pohárkrém ropogós morzsával

Húsvéti cake-popok

Mogyorókrémes habcsók

Édes&sós toffie shake

Marcipános muffin

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".