• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Citromos túrótorta

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótalapokhoz:

  • 5 tojás
  • Egy csipet só
  • 125 g Koronás Porcukor
  • 120 g liszt
  • Egy csipet sütőpor
     

Hozzávalók a krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 500 g túró
  • 200 g Koronás Porcukor
  • ½ bio citrom reszelt héja és leve
  • 250 g tejszín
  • 2 csomag habfixáló

Továbbá:
Préselt, ehető virágok a díszítéshez

Elkészítés

A piskótalapok elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra (alsó-felső fütés) és béleljünk ki két 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral. 
2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
3. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük legalább 5-7 percen keresztül.
4. A lisztet és a sütőport összekeverjük, átszitáljuk, majd óvatosan, adagonként beleforgatjuk a tojássárga-cukor keveréket a tojásfehérjébe.
5. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a tortaformákban, és a előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg nem lesz túl barna.
6. A piskótalapokat kivesszük a formákból, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A krém elkészítése:
1. A mascarponét, túrót, porcukrot és citromlevet legalacsonyabb fokozaton krémesre keverjük.
2. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mascarpone keverékbe.
3. A krémet beletöltjük egy sima csövű habzsákba, mellyel egyenletesen tudjuk megtölteni majd a tortát.

A torta összeállítása:
1. Az első piskótalapot tegyük egy tortaállványra, és egyenletesen nyomjuk rá a krémet.
2. Helyezzük rá a második piskótát, és a maradék krémmel vonjuk be az egész tortát. Helyezzük hűtőbe legalább 1-2 órára.
3. Díszítésként igény szerint préselt, ehető virágokat helyezhetünk a tetejére.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Almás-diós torta

Répatorta

mascarpone krémmel

Karamelles cheesecake

Fordított karamellás körtetorta

Citromos túrótorta

Írkávés sajttorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".