• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Cseresznyés-sárgabarackos morzsás focaccia

Hozzávalók

Hozzávalók egy normál vagy nagy sütőtálhoz

A morzsához

  • 60 g liszt
  • 40 g szobahőmérsékletű vaj
  • 1 csipet só
  • 20 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Az élesztős tésztához

  • 500 g liszt
  • 250 ml tej
  • 150 ml víz
  • 10 g friss élesztő vagy ½ csomag instant élesztő
  • 100 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • Kevés őrölt vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A tetejére

  • 150 g sárgabarack
  • 150 g kimagozott cseresznye
  • Répaolaj

Elkészítés

A tészta elkészítéséhez az összes hozzávalóját egy keverőtálba tesszük, és fakanállal addig keverjük, míg nagyon folyékony és ragadós keveréket nem kapunk.

A tésztát meleg helyen 2 órán át kelni hagyjuk. A legjobb, ha ez idő alatt megnedvesített kézzel 30 percenként nyújtjuk és hajtogatjuk. Ehhez fogjuk meg a tészta egy darabját a szélénél, óvatosan emeljük meg, és helyezzük az ellenkező oldalra. (Nem feltétlenül szükséges, de így a tészta jobb szerkezetű lesz)

1,5 óra elteltével kikenünk egy sütőtálat repceolajjal, óvatosan beleöntjük a tésztát, lefedjük, és még 30 percig kelni hagyjuk.

Közben megmossuk és falatnyi darabokra vágjuk a sárgabarackot és a cseresznyét.

Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra, felső/alsó sütéssel.

Ezután megkenjük a kezünket bőven repceolajjal, és ujjainkkal sok kis lyukat nyomunk a tésztába.

Az édes focaccia tetejére tesszük a gyümölcsöt, megszórjuk a morzsával, és előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Tipp: A cseresznyés-sárgabarackos focaccia önmagában is nagyon finom, de egy kis vajjal vagy vaníliaszósszal is remekül tálalható.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Tojáslikőrős mákos kuglóf

Huszárcsók

Csokis mandulás keksz

Kókuszos marcipánrudak

Epres sajttorta muffin

Párizsi krémmel töltött diós keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".