• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokis csésze

Hozzávalók

  • 25 g vaj
  • 100 g apróra vágott étcsokoládé
  • 250 ml habtejszín
  • 40 g Koronás Kristálycukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 db tojás

Elkészítés

A csokoládét vízgőz fölött olvasszuk fel. A tejszínt forraljuk fel a cukorral és a félbevágott vaníliarúddal, majd folyamatos keverés mellett csurgassuk az olvasztott csokoládéhoz. Keverjük hozzá a tojást is és további 10 percre tegyük vissza a vízgőz fölé, hogy a tojást hőkezeljük. Az így kapott csokoládékrémet töltsük kávéscsészékbe, majd tegyük őket pár órára a hűtőbe, hogy megszilárduljon a krém.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Banános-almás müzliszelet

Kovászos-kakaós gofri

Karamellás tejbegrízes pohárkrém

Répatorta

mascarpone krémmel

Sárgabarackos-mákos desszert túrókrémmel

Tejberizses epres, rebarbarás pohárkrém

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".