• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokis kifli

Hozzávalók

  • 100 g liszt
  • 50 g darált mandula
  • 50 g Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 100 g hideg vaj
  • 1 tojás
  • 60 g olvasztott étcsokoládé
  • 80 g vaj (csokoládémázhoz)
  • 150 g étcsokoládé (csokoládémázhoz)
  • 40 g olvasztott fehér csokoládé

Elkészítés

A tésztához tegyük a lisztet, mandulát, finomszemcséjű cukrot, sót, vaníliás cukrot, vajat és a tojást egy keverőtálba, és dolgozzuk jól össze.  Olvasszuk meg az étcsokoládét,  langyosan adjuk a tésztához, majd hagyjuk kihűlni. A hideg tésztát formázzuk hengerré, és vágjunk belőle apró darabokat, melyeket formázzunk kifliké. Helyezzük a kifliket a tepsire és süssük előmelegített sütőben kb. 12 percig.  A mázhoz gőz felett olvasszuk meg a vajat és az étcsokoládét, majd mártsuk félig a kifliket a csokoládémázba. Egy teáskanál segítségével kevés fehércsokoládéval is díszíthetjük.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kakaós-tojáslikőrös kuglóf aszalt meggyel

Vasárnapi kuglóf krémsajtos toppinggal

Joghurtos kevert süti

kandírozott vérnaranccsal

Gyors rebarbarás túrós papucs

Forralt boros sütemény

Marcipános-meggyes kuglóf

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".