• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokis magvas kockák

Hozzávalók

A tésztához

  • 8 dkg liszt
  • 12 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 8 dkg Koronás Kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 db tojás

A kenéshez

  • 20 dkg Barna Nád Kristálycukor
  • 5 dkg méz
  • 1,5 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 40 dkg őrölt dió, mogyoró, mandula vegyesen

A bevonáshoz

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

A kétféle lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, a hideg vajat és a tojást, majd összeállítjuk a tésztát. Lisztezett felületen 30x45 cm-es tepsi méretűre nyújtjuk a tésztát, sütőpapírt teszünk alá. A tésztát villával megszúrkodjuk. A barna cukrot, mézet, tejszínt, vajat összefőzzük, míg a cukor el nem olvad, majd hozzáadjuk az őrölt magvakat és a linzerre kenjük. 180 fokos sütőben 20–25 percig sütjük. Kihűtjük. A csokit felolvasztjuk, az olajjal elkeverjük és kockára vágott sütemények sarkát ebbe mártjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Pekándiós banánkenyér karamell­szósszal

Sütőtökös-banános sütemény karamellel

Mogyorós csokiszelet

Epres tiramisu

Szedres kosárka

Eperpite

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".