• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokis mandulás keksz

Hozzávalók

Kb.65 kekszhez

  • 300 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 250 g lágy vaj
  • 130 g Koronás Porcukor
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 2 tojás
  • 50 g darált mandula
  • 50 g finomra reszelt csokoládé

A krémhez:

  • 80 g vaj
  • 30 g Koronás Porcukor
  • 30 g olvasztott csokoládé

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160°C-ra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

A lisztet összekeverjük a sütőporral. A vajat a vaníliával és a porcukorral habosra keverjük. Keverés közben adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük hozzá a lisztet, a mandulát és a csokoládét.
A masszát csillagos fúvókával ellátott habzsákba öntjük, és kis kupacokat formázunk a tepsire. Sütőben a középső rácson kb. 10 percig sütjük. Kivesszük és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a vajat a porcukorral krémesre keverjük, majd hozzákeverjük az olvasztott csokoládét. Végül a kekszeket ragasszuk össze a krémmel.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Baracklekváros golyók cukormázzal

Citromos-málnás pite

Almás tatin

Kávés-karamellás poke cake

Bundás kalács sós karamell­szósszal

Sütés nélküli epres zebra torta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".