• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokoládés-banános kalács

Hozzávalók

A tésztához

  • 230 g finomliszt
  • 125 g sovány túró
  • 30 g olaj
  • 40 g tej
  • 30 g Koronás Kristálycukor
  • 1 nagy csipet só
  • ½ csomag sütőpor

A karamellizált banánhoz

  • 40 g vaj
  • 2 evőkanál Koronás Aranybarna Cukor
  • 2 banán

A díszítéshez

  • Csokoládékrém vagy mogyoró krém

Elkészítés

A karamellizált banánhoz meghámozzuk és félbevágjuk a banánt.

A vajat egy serpenyőben felmelegítjük, és belekeverjük a cukrot, amíg el nem olvad. Hozzáadjuk a banánt, és mindkét oldalát néhány percig sütjük, amíg megpuhul.

Áttesszük egy vágódeszkára, és késsel apró darabokra vágjuk. Hagyjuk kihűlni.

A túrós tésztához a túrót, az olajat, a tejet, a cukrot és a sót habverővel összekeverjük, hogy homogén keveréket kapjunk.

A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a túrós keverékhez adjuk. Először fakanállal keverjük össze, majd kézzel gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, felső/alsó sütéssel.

A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 35x35 cm-esre nyújtjuk, és egyenletesen megkenjük a csokoládékrémmel. A karamellizált banánt a csokoládékrémre tesszük, és feltekerjük a tésztát.

A tésztatekercset egy sütőpapírra helyezzük, és egy éles késsel, hosszában, a közepéig elvágjuk.

A két tésztarészt összecsavarjuk. A másik oldalon is megismételjük ugyanezt.

A sütőpapírt a kaláccsal együtt egy sütőformába tesszük, és előmelegített sütőben kb. 50-55 percig sütjük.

Megjegyzés: A csokoládés-banános kalácsot akár előző nap is elkészíthetjük, mivel nagyon friss és zamatos marad. De frissen a sütőből a legfinomabb.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Panforte, olasz csokoládés sütemény

Csokis karamellpite

Vasárnapi kuglóf krémsajtos toppinggal

Csokoládés-banános kalács

Őszi, vegyes gyümölcsös galette

Kókuszlabdák

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".