 
                        Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Hozzávalók a kuglófhoz:
A máz hozzávalói:
A kuglóf elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (felső/alsó hő). Kenjük meg egy kuglóf formát kevés vajjal, és szórjuk be liszttel. Hámozzuk meg és magozzuk ki az almákat, vágjuk apró kockákra, és keverjük össze, a citromlével. A szobahőmérsékletű vajat és a cukrot kb. 3-5 percig keverjük, amíg fehér és krémes nem lesz. Ezután egyenként keverjük hozzá a tojásokat a vaj és cukor keverékéhez. Lassan keverjük hozzá a tejet és a reszelt almát. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a darált dióval, majd keverjük hozzá a keverékhez. Ezután osszuk el a tésztát kétfelé, az egyik felébe keverjük bele a kakaót, a másikba pedig az almadarabokat. Először öntsük a csokoládés tésztát a formába, majd tegyük rá a világos tésztát. Villával enyhén márványozzuk meg mindkét tésztát, és előmelegített sütőben kb. 50-60 percig süssük.
A szitált porcukrot kanalanként keverjük össze a vörösborral, hogy máz keletkezzen, és díszítsük vele a kuglófot.
Recept nyomtatás vagy megosztás