• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokoládés tölcsér karamellás-mogyorós popcornnal megkoronázva

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

A csokoládés tésztához:

  • 90 g szobahőmérsékletű vaj
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • Kevés őrölt vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 szobahőmérsékletű tojás
  • 100 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál sütő kakaó
  • 120 g szobahőmérsékletű tej

A karamellás-mogyorós popcornhoz:

  • 50 g földimogyoró
  • 80 g Koronás Kristálycukor
  • 100 g meleg habtejszín
  • 25 g vaj
  • 50 g popcorn

Továbbá:

  • 12 fagylalttölcsér
  • 1 sütőforma
  • Alumínium fólia

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175°-ra, felső/alsó sütéssel, és egy tortaformát vagy gyümölcskenyér formát betekerünk 3-4 réteg alufóliával. Egy késsel 12 kis rést vágunk a fólián, és óvatosan belehelyezzük a fagylalttölcséreket.

A tésztához a vajat, a cukrot, a vaníliát és a sót egy keverőtálba tesszük, és 2-3 perc alatt krémesre keverjük.

Egyenként belekeverjük a tojásokat, és addig keverjük, amíg egynemű masszát kapunk.

A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd a tejjel felváltva, a legalacsonyabb fokozaton a masszához adagoljuk.

A tészta 2/3-át a fagylalttölcsérekbe töltjük, és előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.

A mogyorót durvára vágjuk a feltéthez.

A cukrot egy tapadásmentes serpenyőbe tesszük, és közepes lángon felolvasztjuk. Ne kevergessük sokat, inkább forgassuk a serpenyőt. Amint a cukor aranybarna, fokozatosan belekeverjük a meleg tejszínhabot (vigyázat: forró gőz!).

A keveréket hagyjuk kissé kihűlni, majd belekeverjük a vajat.

A meleg karamellt összekeverjük a pattogatott kukoricával és a mogyoróval, a csokoládékúpokra pakoljuk, és azonnal elfogyasztjuk.

 

Tipp: Fagylalttölcsérek helyett egyszerű muffinformát is használhatunk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokoládés-diós kalács

Mézeskalács keksz

Tojáslikőrős mákos kuglóf

Mogyorós aranygaluska meggyszósszal

Aszalt barackos kókuszos répagolyók

Gofri mangópürével

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".