• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokoládés-diós kalács

Hozzávalók

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 3 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 1 dkg élesztő
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tej

A töltelékhez

  • 25 dkg darált dió
  • 4 dkg kakaó
  • 6 dkg Koronás Porcukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg étcsokoládé apróra vágva
  • 1 db tojás

Elkészítés

A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, olvasztott vajat, tojást, tejet és alaposan kidagasztjuk. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Átgyúrjuk a tésztát, hogy a gázbuborékok távozzanak belőle, két részre osztjuk és lisztezett felületen kb. 30x40 cm-esre nyújtjuk. A tojást a vajjal összekeverjük és megkenjük a tésztát, megszórjuk a darált dió, csoki keverékével és porcukorral megszórjuk és mint a rétest feltekerjük. Egy sütőpapírral bélelt kenyérformába helyezzük U alakban a tésztát. A másik résszel is elvégezzük ezt, azt a tésztát ellentétesen tesszük az U alakra. 20 percet kelesztjük, majd a maradék tojás és vaj keverékével megkenjük és 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirul a teteje, tegyünk rá alufóliát. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Stollenfalatok

Tiramisu Taco

Birsalmás kosárka

Máglyarakás

Éclair csokikrémmel

Áfonyás sajttorta Babka

Babka

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".