• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Diós-baracklekváros csigatorta

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 8 dkg Koronás Kristálycukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 30 dkg baracklekvár
  • 15 dkg darált dió

A kenéshez

  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál Koronás Porcukor

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott tejet, a vajat, a sót, cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és a tojást ráütjük. Alaposan kidagasztjuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán fél cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. A baracklekvárral megkenjük, a darált dióval megszórjuk és a hosszabbik oldalánál fogva, mint a rétest feltekerjük. Kétujjnyi szeleteket vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos formába rendezzük őket, fél órát kelesztjük még. A tejet meglangyosítjuk, villával felhabosítjuk kicsit benne a tojást, hozzáadjuk a porcukrot és a csigákat meglocsoljuk az édes, tojásos tejjel és 180 fokon pirosra sütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Narancsos-almás répatorta sajtkrémmel

Sokmagos répatorta

Citromos áfonyatorta

Körtés túrótorta

Málnás torta

Kókuszos habcsóktorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".