• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Diós-narancsos bejgli

Hozzávalók

Tésztához: 

  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 6 dkg sertészsír
  • 1 dl víz
  • 15 g élesztő
  • 5 dkg Koronás Porcukor
  • 1+1 db tojássárgája

Töltelékhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg Koronás Porcukor
  • 10 dkg kandírozott narancshéj kockázva (orangeat)
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

A lisztet a vajjal, a zsírral, a porcukorral, a tojássárgájával, a sóval összeöntjük egy keverőtálba. Az élesztőt a vízbe morzsoljuk, elkeverjük, majd a tésztához adjuk, és jól eldolgozzuk. Három részre osztjuk. A tölteléket összekeverjük, majd a tésztát 3 mm vékonyra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. A hajtás alulra kerüljön. Tojássárgájával megkenjük és egy éjszakára hideg helyre tesszük. Másnap 180 fokon, előmelegített sütőben 40 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Baileys-es töltött csokis keksz

Csokoládés-banános kalács

Kókuszos mangós rolád

Túrófánk

Citromrolád

Makadámdiós keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".