• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Dupla csokikrémes torta

Hozzávalók

Az alaphoz:

  • 3 db tojás
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 50 ml étolaj
  • 60 g búzaliszt
  • 25 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
  • fél tasak (6 g) sütőpor

A csokikrémhez:

  • 150 ml hideg habtejszín
  • 50 g étcsokoládé
  • 30 g Koronás Extra Finom Porcukor

A narancsos-fehércsokis krémhez:

  • 100 ml hideg habtejszín
  • 40 g fehér csokoládé
  • fél narancs reszelt héja
  • 30 g Koronás Extra Finom Porcukor
  • 20 g étcsokoládé a márványozáshoz

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Kivajazzuk és kakaóporral szórjuk körbe. Kettéválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sót, a kakaóport és a sütőport, és összedolgozzuk. Lazán összeforgatjuk a kemény habbá vert fehérjével. A tortaformába öntjük a masszát és kb. 20 percig sütjük. Tűpróbával teszteljük, ha kész, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, elkészítjük a csokikrémet a tetejére: az étcsokoládét megolvasztjuk, és félretesszük hűlni. Ha langyosra hűlt, felverjük a tejszínt az extra finom porcukorral, majd belecsorgatjuk az olvasztott csokit is, és tovább habosítjuk. Az így kapott krémet a süteményalapra kanalazzuk, és elsimítjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára. A narancsos-fehércsokis krémhez megolvasztjuk a fehér csokoládét, és félretesszük hűlni. Ha langyosra hűlt, felverjük a tejszínt az extra finom porcukorral, hozzáadjuk a narancs reszelt héját és az olvasztott fehér csokit, és tovább habosítjuk. A krémet a csokikrém tetejére kanalazzuk, és elsimítjuk. Olvasztott csokit csorgatunk rá, és egy villával, vagy hegyes késsel márványos mintát rajzolunk a krémbe. Hűtőbe tesszük egy órára.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Epres joghurttorta

Citromos áfonyatorta

Mákos sajttorta málnazselével

Málnás torta

Rácsos cseresznye­torta

Áfonyás mákos levendulás torta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".