• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Édes&sós toffie shake

Hozzávalók

  • 20g kókuszzsír
  • 100g kemény nugát massza
  • 60g sós perec
  • 250g tejszín
  • 40g vaj
  • 1 tk só
  • 150g Barna nád kristálycukor
  • 600 ml tej
  • 1 vanília rúd
  • 4 karemellás rudacska a díszítéshez

Elkészítés

Helyezzük a poharakat a fagyasztóba körülbelül 10 percre. A nugátot a kókuszzsírral vízfürdőben olvasszuk fel. A sós karamellkrémhez a nádcukrot karamellizáljuk, hozzáadunk 150 ml felmelegített tejszínt, jól összemelegítjük, majd hozzáadjuk a vajat és a sót és simára keverjük.

A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, a pépet kikaparjuk. A tejet a vaníliarúddal és a péppel felforraljuk. Vegyük ki a vaníliarudat, és keverjük a tejhez a karamellkrém, valamint a nugátrkém 2/3-át. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze 10 jégkockával.

Mártsuk be a poharak felső peremét a maradék nugátrkémmel, és mielőtt teljesen megszilárdulna a krém, ragasszuk rá a pereceket.

A maradék tejszínt kemény habbá verjük. Osszuk el a shake-et a poharak között. A tetejét díszítsük a tejszínhabbal,  és locsoljuk meg a maradék karamell krémmel. Díszíthetjük karamellrudakkal.

Videó

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Vaníliás-gyümölcsös pohárkrém

Édes&sós toffie shake

Kókuszos-csokis keksz

Banánkenyér karamellszósszal

Szilvás tiramisu

Mangó chutney

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".