• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Egyszerű alapkeksz

Hozzávalók

  • 225 g vaj
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 1 db nagy tojás
  • 3 teáskanál mandulaaroma
  • 360 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só

Elkészítés

Először egy tálban a tojást keverjük ki az aromával. Keverőgépben a vajat keverjük ki a porcukorral, majd csurgassuk hozzá a tojást is további folyamatos keverés közben. Végül egy másik tálba mérjük ki a szárazanyagokat, keverjük össze őket és adjuk a vajas alaphoz. Gyúrjunk belőle tésztát. Vékony liszten nyújtsuk ki a tésztát 2–4 mm vastagra és szaggassuk ki a kekszeket, majd tegyük sütőlemezzel fedett lemezre. 200 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt süssük készre a kekszeket.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Aszalt áfonyás keksz narancsos cukormázzal

Forralt boros sütemény

Kókuszos-csokis keksz

Fűszeres keksz

Mogyorós csokiszelet

Kókuszcsók

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".