• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Mogyorós keksz lekvárral

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 17 dkg Barna Nád Kristálycukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg durvára vágott mogyoró
  • csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg zabpehely
  • 3 ek sárgabarack lekvár

Elkészítés

A nádcukrot a vajjal robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, sütőport, sót, lisztet, zabpelyhet, durvára vágott mogyorót. Összegyúrjuk, nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, a golyó közepébe kisebb mélyedést nyomunk az ujjunkkal. A szélére benyomkodunk 4 mogyorót. A közepébe lekvárt adagolunk. Sütőpapírral sütőlemezre ültetjük őket, egymástól távolabb, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Sütőtökös zabkeksz

Szezámos-kakaós keksz

Mogyorós kekszek

Csokis mandulás keksz

Fahéjas karika

cukormázzal

Kókuszos keksz csokival

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".