• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Epres bodza tarte

Hozzávalók

Adagok száma: 12
Elkészítési idő: 40 perc (hűtési idő nélkül)

A tésztához:

  • 220 g liszt
  • 125 g hideg vaj
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál bodzaszörp

A bodzakrémhez:

  • 100 g fehér csokoládé
  • 150 ml habtejszín
  • 100 g krémsajt
  • 100 g görög joghurt
  • 60 ml bodzaszörp
  • 5 zselatinlap

A díszítéshez:

  • friss eper
  • bodzavirágok

Valamint:

  • Hüvelyesek a sütőpapír súlyozásához

Elkészítés

A tészta:

A hideg vajat kockákra vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.

A tésztát fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.

Kivajazunk egy 28 cm átmérőjű tortaformát.

A tésztát kinyújtjuk kb. 5 mm vastagságúra, és a tortaformába tesszük. Jól odanyomkodjuk az oldalához, majd a felesleget éles késsel levágjuk. Villával többször megszurkáljuk. A tésztával „kibélelt” tortaformát 20 percre hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, felső/alsó sütéssel.

A tésztára sütőpapírt terítünk, nehezékként ráterítjük a hüvelyeseket, majd előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ezután levesszük a hüvelyeseket, és további 10 percig sütjük.

Hagyjuk kihűlni.

A bodzakrém:

A fehér csokoládét nagyobb darabokra vágjuk.

A habtejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a durvára vágott fehér csokoládét, és felolvasztjuk benne. Az edényt levesszük a tűzről, és a keveréket hagyjuk kihűlni.

A zselatinlapokat néhány percig hideg vízbe áztatjuk.

Egy tálban összekeverjük a krémsajtot a görög joghurttal és a bodzaszörp felével.

A bodzaszörp másik felét meglangyosítjuk. A zselatinlapokat jól kinyomkodjuk, és feloldjuk a szörpben. Elkeverünk benne 4 evőkanál krémsajtos-joghurtos krémet, majd belekeverjük a maradék krémsajtos-joghurtos keverékbe.

Hozzáadjuk a kihűlt tejszínhabos csokoládékeveréket, és a hozzávalókat jól elkeverjük.

Összeállítás:

A bodzakrémet a kihűlt tésztára kenjük, majd a bodzavirágos tortát lehetőleg egy éjszakára, de legalább 5 órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt felezett eperrel és bodzavirággal díszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Gofri mangópürével

Céklás fészek

Vasárnapi kuglóf krémsajtos toppinggal

Málna tiramisu

Toffee karamell-almás süti

Almás-diós crumble

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".