• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Epres bodza tarte

Hozzávalók

Adagok száma: 12
Elkészítési idő: 40 perc (hűtési idő nélkül)

A tésztához:

  • 220 g liszt
  • 125 g hideg vaj
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál bodzaszörp

A bodzakrémhez:

  • 100 g fehér csokoládé
  • 150 ml habtejszín
  • 100 g krémsajt
  • 100 g görög joghurt
  • 60 ml bodzaszörp
  • 5 zselatinlap

A díszítéshez:

  • friss eper
  • bodzavirágok

Valamint:

  • Hüvelyesek a sütőpapír súlyozásához

Elkészítés

A tészta:

A hideg vajat kockákra vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.

A tésztát fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.

Kivajazunk egy 28 cm átmérőjű tortaformát.

A tésztát kinyújtjuk kb. 5 mm vastagságúra, és a tortaformába tesszük. Jól odanyomkodjuk az oldalához, majd a felesleget éles késsel levágjuk. Villával többször megszurkáljuk. A tésztával „kibélelt” tortaformát 20 percre hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, felső/alsó sütéssel.

A tésztára sütőpapírt terítünk, nehezékként ráterítjük a hüvelyeseket, majd előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ezután levesszük a hüvelyeseket, és további 10 percig sütjük.

Hagyjuk kihűlni.

A bodzakrém:

A fehér csokoládét nagyobb darabokra vágjuk.

A habtejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a durvára vágott fehér csokoládét, és felolvasztjuk benne. Az edényt levesszük a tűzről, és a keveréket hagyjuk kihűlni.

A zselatinlapokat néhány percig hideg vízbe áztatjuk.

Egy tálban összekeverjük a krémsajtot a görög joghurttal és a bodzaszörp felével.

A bodzaszörp másik felét meglangyosítjuk. A zselatinlapokat jól kinyomkodjuk, és feloldjuk a szörpben. Elkeverünk benne 4 evőkanál krémsajtos-joghurtos krémet, majd belekeverjük a maradék krémsajtos-joghurtos keverékbe.

Hozzáadjuk a kihűlt tejszínhabos csokoládékeveréket, és a hozzávalókat jól elkeverjük.

Összeállítás:

A bodzakrémet a kihűlt tésztára kenjük, majd a bodzavirágos tortát lehetőleg egy éjszakára, de legalább 5 órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt felezett eperrel és bodzavirággal díszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Répás süti csészében

Sütés nélküli epres zebra torta

Epres sajttorta muffin

Éclair csokikrémmel

Fűszeres csokis pöfeteg

Citromos sajttorta

Sütés nélkül

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".