• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Epres charlotte

Hozzávalók

Az omlós tészta alaphoz

  • 300 g búzafinomliszt
  • 200 g hideg vaj
  • 100 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor

A piskótaroládhoz

  • 3 tojás
  • 130 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 120 g búzafinomliszt
  • 2 evőkanál sütőpor
  • Egy kevés Koronás Porcukor

A töltelékhez

  • 2 csomag 20%-os túró
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 300 g eper a krémhez
  • 200 g apró kockákra vágott eper a díszítéshez

Elkészítés

Az omlós tésztához az összes hozzávalót gyorsan sima tésztává gyúrjuk, és fóliába csomagolva a hűtőben 60 percig pihentetjük.

A piskótatésztához a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a cukorral habosra verjük (10 perc). A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Egy fakanállal óvatosan belekeverjük a lisztet és a sütőport. Végül beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben. 200 fokos forró levegőn kb. 11-12 percig sütjük.

Kiterítünk egy konyharuhát, és enyhén megszórjuk porcukorral. A piskótát még forrón, óvatosan kifordítjuk a konyharuhára, eltávolítjuk a sütőpapírt, és azonnal feltekerjük. Miután a tészta kihűlt, megtöltjük a túrókrémmel.

A töltelékhez a túrót és a cukrot jól összekeverjük, majd belekeverjük az epret.

Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, és egy tepsibe vagy sütőedénybe helyezzük. A peremnek kb. 3 cm magasnak kell lennie. Tegyünk a tetejére sütőpapírt, és szórjunk rá rizst vagy lencsét, hogy "vakon" süthessük. 180 fokos forró levegőn 12 percig sütjük. Amint a tészta és a rolád is kihűlt, először megkenjük az alapot a krémmel (kb. 0,5 cm vastagon). Majd a roládot szeletekre vágjuk, és a tepsiben szorosan egymás mellé rétegezzük őket. A hézagokat kitöltjük az eperkockákkal. 60 percig hűtjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Rusztikus-málnás sajtkrémpite

Csokis mandulás őzgerinc

Céklás-csokis sütemény

Birsalmás kosárka

Mandulás mini kalácsok

Mákos vaníliás kifli

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".