• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Epres muffin

Hozzávalók

  • 135 g liszt
  • negyed teáskanál szódabikarbóna
  • negyed teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál só
  • 115 g Koronás Kristálycukor
  • 115 g vaj
  • 1 db tojás
  • 70 g joghurt
  • 70 g eperdzsem
  • 75 g vaj
  • 250 g Koronás Porcukor
  • 60 g eperlekvár
  • 20 g natúr krémsajt
  • 1 csipet só

Elkészítés

A tésztához a lisztet keverjük el először a szódabikarbónával, sütőporral és sóval. Egy másik tálban habosítsuk fel a vajat a kristálycukorral. Mikor a vaj felhabosodott, adjuk hozzá a tojást is, azzal is habosítsuk tovább. Végül keverjük hozzá a joghurtot, az eperlekvárt és a lisztes keveréket is. Az így kapott tésztát muffinformákba töltve 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre. Utána hagyjuk őket teljesen kihűlni. A krémhez az összes hozzávalót mérjük egybe és alaposan habosítsuk fel. Magas fordulaton 5–10 percen át. Ezután tegyük hűtőbe egy fél órára. Az így kapott krémmel díszítve el is készültek a muffinok. A vajkrém miatt hűtőben tároljuk őket!

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szedres muffin

Áfonyás-kukoricás muffin áfonyás mascarpone krémmel

Lisztmentes muffin

Csokis-málnás sajttorta muffin

Fehér­csokoládé muffin

Almás-áfonyás muffin

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".