• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Fehér­csokoládé muffin

Hozzávalók

A tésztához

  • 240 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 150 ml tej
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 90 g vaj
  • 110 g Koronás Porcukor
  • 50 ml tejföl

A tésztába

  • 12 db fehércsoki trüffel vagy bonbon vagy csokikocka

A krémhez

  • 85 g fehércsokoládé
  • 125 g krémsajt
  • 60 g puha vaj
  • 140 g Koronás Porcukor

Elkészítés

Előkészítjük a muffinsütő formát, a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra. A lisztet gondosan elkeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény, de nem törős habbá verjük a sóval. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A vajas-cukros keverékhez hozzádolgozzuk a tejfölt, majd a sütőporos lisztet, a tejet, végül pedig a tojáshabot. Az elkészült muffinmasszát a sütőformákba töltjük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük őket. Ezután hagyjuk kihűlni a muffinokat. A krémhez felolvasztjuk a fehércsokoládét és mindent hozzákeverünk, majd betesszük a hűtőbe, míg krémszerűvé nem keményedik. Ez minimum egy óra. Ha a muffinok kihűltek, a közepükbe mélyedést fúrunk vagy kanalazunk, és belenyomjuk a trüffelt, bonbont vagy csokidarabot. Végül a kihűlt krémmel díszítjük és megszórjuk fehércsokoládé reszelékkel.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokis-málnás sajttorta muffin

Krémsajttal töltött répás muffin

Csokis-aszalt szilvás muffin

Epres muffin

Nyuszitalpas cupcake

Csokoládés-kókuszos muffin

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".