• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Epres-Nutellás torta

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 150 g Barna Nád Kristálycukor
  • 150 g darált mogyoró
  • csipetnyi só
  • 150 g vaj
  • 150 g étcsokoládé
  • 3 evőkanál kávé
  • 200 g Nutella
  • 100–150 g friss eper

Elkészítés

A vajat egy kislábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a csokoládét, és kevergetjük, míg a csoki is teljesen elolvad. Ha kész, hűlni hagyjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk két darab 18 cm átmérőjű tortaformát. Kivajazzuk és kevés darált mogyoróval szórjuk körbe.  A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját fehéredésig verjük a Barna Nád Kristálycukorral. Az utóbbihoz hozzáadjuk a darált mogyorót, a csokis-vajas keveréket és a kávét, és összedolgozzuk. Több lépésben hozzáadjuk a fehérjehabot, és lágyan összeforgatjuk. A masszát a két tortaformába kanalazzuk (egyenlően elosztva), és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával teszteljük, ha kész, hűlni hagyjuk. A teljesen kihűlt tortalapokat Nutellával ragasztjuk össze, és a tetejét is megkenjük vele. Közvetlenül tálalás előtt friss, alaposan lecsepegtetett eperrel díszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Rumos-narancsos kókusztorta

Málnás torta

Epres bodza tarte

Máktorta fehércsokis-citrom­krémmel

Citromos túrótorta

Gesztenyekrémes-meggyes torta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".