• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Epres-Nutellás torta

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 150 g Barna Nád Kristálycukor
  • 150 g darált mogyoró
  • csipetnyi só
  • 150 g vaj
  • 150 g étcsokoládé
  • 3 evőkanál kávé
  • 200 g Nutella
  • 100–150 g friss eper

Elkészítés

A vajat egy kislábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a csokoládét, és kevergetjük, míg a csoki is teljesen elolvad. Ha kész, hűlni hagyjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk két darab 18 cm átmérőjű tortaformát. Kivajazzuk és kevés darált mogyoróval szórjuk körbe.  A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját fehéredésig verjük a Barna Nád Kristálycukorral. Az utóbbihoz hozzáadjuk a darált mogyorót, a csokis-vajas keveréket és a kávét, és összedolgozzuk. Több lépésben hozzáadjuk a fehérjehabot, és lágyan összeforgatjuk. A masszát a két tortaformába kanalazzuk (egyenlően elosztva), és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával teszteljük, ha kész, hűlni hagyjuk. A teljesen kihűlt tortalapokat Nutellával ragasztjuk össze, és a tetejét is megkenjük vele. Közvetlenül tálalás előtt friss, alaposan lecsepegtetett eperrel díszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Epres joghurttorta

Valentin napi torta

Banános-kókuszos fordított torta

Csokimousse tortácskák csokitojásokkal

Sütés nélküli epres zebra torta

Sokmagos répatorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".