• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Epres piskótarolád

Hozzávalók

  • 5 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 140 g Koronás Kristálycukor
  • 5 db tojássárgája
  • 40 g olvasztott vaj
  • 60 ml habtejszín
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál citromlé
  • 45 g liszt
  • 60 g Koronás Porcukor
  • 140 ml habtejszín
  • 250 g mascarpone
  • ízlés szerint friss eper

Elkészítés

A tojássárgákat a cukor felével habosítsuk fel. Keverjük hozzá az olvasztott vajat és tejszínt. Szitáljuk hozzá a lisztet. Hozzáadjuk a reszelt citrom héját és levét is. Egy csipet sóval és a cukor másik felével habbá verjük a tojásfehérjét is. A kettőt összekeverjük és egy szilikonos sütőpapírral fedett gáztepsin egyenletesen elkenjük. 180 fokon kb. 10–12 perc alatt készre sütjük légkeveréssel. Mikor kisült, hagyjuk kihűlni. Eközben elkészítjük a krémet. A habtejszínt verjük kemény habbá. A mascarponét pedig keverjük simára a porcukorral. Végül a tejszínhabot keverjük össze alaposan a mascarponés résszel és kész is a krém. Ha a piskóta teljesen kihűlt, egyenletesen kenjük el rajta a krémet, a krém tetejére rakjunk ízlés szerint friss, felkockázott vagy vékonyra szeletelt epret. A roládot csavarjuk fel, szeletelésig hűtőben hagyjuk állni.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Epres habroló

Pudingos szív túrós tésztából

Csokis mangós tekercs

5 hozzávalós málnás kosárka

Kókuszkocka

Marcipános-tojáslikőrös fonott kalács

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".