• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Epres reszelt túrós

Hozzávalók

A tésztához:

  • 250 g puha vaj
  • 100 g Barna Nád Kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 170 g tejföl
  • 600 g búzaliszt
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 tasak (12 g) sütőpor

Az epres-túrós töltelékhez:

  • 1 kg túró
  • 2 db tojás
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 150 g friss eper

Elkészítés

A tésztához a puha vajat kikeverjük a Barna Nád Kristálycukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, és a száraz hozzávalókat. Összedolgozzuk, majd gombócot gyúrunk belőle, és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 2–3 órára.  Elkészítjük a tölteléket: a túrót áttörjük, majd az eper kivételével mindent hozzáadunk, és alaposan kikeverjük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és feldaraboljuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy kb. 20x25 cm-es sütőtálat/kisebb tepsit. (Lehet picit nagyobb is a tepsi, így vékonyabb lesz a tésztaréteg és a töltelék is, a sütési idő ebben az esetben kb. 30 perc.) A hűtőből elővett tészta felét nagylyukú reszelőn lereszeljük, és a sütőpapíros tepsiben egyenletesen elterítjük. Rákanalazzuk a túrós tölteléket, elsimítjuk, és a tetejét kirakjuk eperrel. Lereszeljük a maradék tésztát, és ezzel fedjük be az epret.  35–40 perc alatt készre sütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Bodzás-epres palacsinta

Brownie avokádóval

Gluténmentes

Gesztenyés hajó

Őszi, vegyes gyümölcsös galette

Diós krémes süti

Mogyorós kiflik

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2022 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".