• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Epres sajttorta muffin

Hozzávalók

12 darabhoz

A tésztához:

  • 150 g liszt
  • 50 g vajas keksz
  • 100 g hideg vaj (kockára vágva)
  • 50 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • kevés őrölt vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor

A sajttorta töltelékhez:

  • 1 tojás és a maradék tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 120 g túró
  • 250 g krémsajt
  • 80 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • kevés őrölt vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • ½ citrom leve
  • ½ teáskanál étkezési keményítő

Az eperkompóthoz:

  • 200 g friss eper
  • 40 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • ½ citrom leve
  • kevés őrölt vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor

Továbbá:

  • 1 muffin sütőforma
  • friss eper a díszítéshez

Elkészítés

A vajas kekszet fagyasztózacskóba tesszük, és sodrófával összetörjük (mixert is használhatunk).

A tészta összes hozzávalóját gyorsan sima tésztává gyúrjuk. Maradjon minél hidegebb.

Az omlós tésztából golyót formázunk, kilapítjuk, letakarjuk, és legalább fél órán át a hűtőben pihentetjük.

A töltelékhez a tojást szétválasztjuk, és a tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. A túrót a tojássárgájával, a krémsajttal, a cukorral, a vaníliával, a citromlével és a keményítővel krémesre keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

A sütőt előmelegítjük 175°-ra, felső/alsó sütéssel. Lisztezett munkafelületen kb. 5 mm vastagságúra vagy kicsit vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, és a muffinforma mélyedéseinél valamivel nagyobb átmérőjű köröket vágunk ki belőle. A tésztaköröket a muffinformákba nyomkodjuk.

Ezután megtöltjük a sajttorta töltelékkel, és kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Az epret felnegyedeljük, és a többi hozzávalóval együtt egy kis edénybe tesszük. Közepes lángon, időnként megkeverve kb. 7-10 percig főzzük.

Sütés után a muffinokat hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy tompa késsel kivesszük a formákból. Az eperkompótot a muffinokra öntjük, és elfogyasztjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Barackos korongok

Baracklekváros golyók cukormázzal

Kaiser smarni

Csokoládés-kókuszos tekercs

Epermisu

Gesztenyés hajó

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".