• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Erzsébet cider

Hozzávalók

  • 110 g puha vaj
  • 50 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 1 teáskanál örőlt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 0,3 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet só
  • 1.8 l almalé
  • 8 evőkanál barnarum

A pohárba

  • fahéjrúd

Elkészítés

A puha vajat összekeverjük a sóval, barnacukorral és a fűszerekkel. Folpackba csavarjuk és a hűtőbe tesszük az így készült „fűszervajat”, hogy megkeményedjen. Az almalevet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A megkeményedett vajat a hűtőből kivéve felvágjuk 8 egyenlő részre. A 8 pohárba töltött forró almalevekbe teszünk 1–1 vajdarabot és egy evőkanál rumot. Elkeverjük és forrón fogyasztjuk az elkészült italt.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Forró gyömbéres narancsital

Mogyorós-csokis tejeskávé

Banán-eper turmix

Karácsonyi eggnog

Forró csokoládé

Kökénylikőr

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".