• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Fahéjas teasütemény

Hozzávalók

  • 20 dkg búzaliszt
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csipetnyi só

Elkészítés

Tegyük a lisztet egy keverőtálba, aprítsuk rá a jéghideg vajat. Gyorsan, kezünkkel morzsoljuk össze, sietni kell, nehogy a kéz melegétől a vaj megolvadjon. Utána adjuk hozzá a cukrot, a tojások sárgáját, a citromhéjat, az őrölt fahéjat és a csipetnyi sót. Majd ezekkel az anyagokkal gyúrjuk jól össze a tésztát. Formázzunk belőle kis cipót, takarjuk le tiszta konyharuhával, majd tegyük a hűtőbe legalább fél órára pihenni. Gyúrjuk át liszttel meghintett deszkán, majd sodrófával nyújtsuk fél centi vastagságúra. Különbféle formájú kiszúrókkal szúrjuk ki, tegyük egymás mellé sütőpapírral borított sütőlemezre, és előmelegített sütőben 170 fokon süssük 6–7 percig. Ha elkészült, szedjük rácsra, hagyjuk kihűlni. Öblös üvegekbe téve, jól lezárva, sokáig eltartható. Kávé és tea mellé kiváló kínálnivaló.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Ropogós chiás, cseresznyés keksz

Mesekeksz

Spekuláciusz

Csokoládés-kókuszos tekercs

Mézes puszedli

Mákos vaníliás kifli

Aszalt áfonyás keksz narancsos cukormázzal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".