• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Fatörzs torta nyuszikkal

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 30 dkg mogyorókrém
  • 50 dkg mascarpone
  • barna, fehér, színes marcipánok (vagy fondant) a nyuszihoz, virágokhoz

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyesével hozzáadjuk a sárgájákat, óvatosan elkeverjük, végül rászórjuk a lisztet és ezzel is óvatosan, hogy ne törjön a hab, összeforgatjuk. Egy gáztepsit sütőpapírral bélelünk ki és a tésztát egyenletesen rákenjük. 180 fokos sütőben 15 perc alatt kisütjük. Konyharuhára fordítjuk a tésztát, lehúzzuk róla a sütőpapírt és konyharuhával feltekerjük. A krémhez a mogyorókrémet a mascarponéval habosra keverjük. Kitekerjük a tésztát és keresztben 15 cm széles csíkokra vágjuk. A krémmel megkenjük és feltekerjük, majd a következőt a tekercs köré illesztjük, így úgy fog kinézni, mint egy fatörzs. A végén a maradék krémmel kívülről is bekenjük, majd behűtjük. A marcipánból nyuszifejet készítünk, a fatörzsre ültetjük, virágokat, füvet is készíthetünk köré.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Nektarinos-mogyorós tarte

Mákos sajttorta málnazselével

Vegán csokoládés-körtés sütemény

Csokimousse tortácskák csokitojásokkal

Répatorta

mascarpone krémmel

Fatörzs torta nyuszikkal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".