• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Florentin keksz

Hozzávalók

  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • 5 dkg kandírozott citromhéj
  • 5 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 5 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 5 dkg cornflakes
  • 15 dkg étcsoki

Elkészítés

A vajat lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet, cukrot, összeolvasztjuk. Belekeverjük a narancs és citromhéjat, a mandulát és a cornflakest és a lisztet, 3 perc alatt sűrűre főzzük. Kanálnyi mennyiségeket sütőpapírral bélelt sütőlemezre halmozunk, majd 180 fokos sütőben 5–10 perc alatt kisütjük. Olvasztott csokival kenjük meg a talpát. Hideg helyen tároljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszos-mandulás golyók

Kókuszos-csokis keksz

Színes-csokis keksz

Párizsi krémmel töltött diós keksz

Nyuszikekszek

Kerek rácsos keksz

vegán variációban is

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".