• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Florentin keksz

Hozzávalók

  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • 5 dkg kandírozott citromhéj
  • 5 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 5 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 5 dkg cornflakes
  • 15 dkg étcsoki

Elkészítés

A vajat lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet, cukrot, összeolvasztjuk. Belekeverjük a narancs és citromhéjat, a mandulát és a cornflakest és a lisztet, 3 perc alatt sűrűre főzzük. Kanálnyi mennyiségeket sütőpapírral bélelt sütőlemezre halmozunk, majd 180 fokos sütőben 5–10 perc alatt kisütjük. Olvasztott csokival kenjük meg a talpát. Hideg helyen tároljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Sífelszerelés mézeskalácsból

Egyszerű alapkeksz

Gomb-keksz

vegán

Klasszikus vaníliás karika

Csokoládés-kókuszos tekercs

Citromos kekszek

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".