• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Fügemustár

Hozzávalók

  • 1 kg friss füge
  • 25 ml fehérbor (pl. Chardonnay)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 200 ml szűretlen almalé
  • 50 g mustármag
  • 500 g Koronás Befőzőcukor 3:1
  • 1 kis chilipaprika
  • 1 evőkanál Dijoni mustár

 

Elkészítés

A fügét megmossuk, a szárát eltávolítjuk, és felvágjuk. A fügedarabokat, a fehérbort, a citromlevet és az almalevet egy edénybe tesszük, és kevergetve felforraljuk. Levesszük a tűzhelyről, és botmixerrel pürésítjük. Hagyjuk kihűlni.

A mustármagot egy tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A kétharmadát mozsárban összetörjük. A chilipaprikát hosszában felvágjuk, a magokat eltávolítjuk, és apró darabokra vágjuk. A befőzőcukrot, a chilidarabokat és a dijoni mustárt a fügekeverékhez adjuk, kevergetve felforraljuk, és 4 percig főzzük, amíg rotyogni kezd.

Végül belekeverjük a zúzott és az egész mustármagot. Még forrón kis sterilizált üvegekbe öntjük, és szorosan lezárjuk.

Tippek:

  • A fügemustár remekül illik sajttálhoz és grillezett sajthoz.
  • Hűvös, sötét helyen tárolva a fügemustár egy évig eltartható. A felbontott üvegeket tároljuk hűtőszekrényben, és rövid idő alatt fogyasszuk el.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Túrós-gyümölcsös kuglóf

Sütőtökös panna cotta tökmag­grillázzsal

Répatorta

mascarpone krémmel

Marcipános muffin

Meggy chutney

Epres pohárkrém ropogós morzsával

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".