• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Fügemustár

Hozzávalók

  • 1 kg friss füge
  • 25 ml fehérbor (pl. Chardonnay)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 200 ml szűretlen almalé
  • 50 g mustármag
  • 500 g Koronás Befőzőcukor 3:1
  • 1 kis chilipaprika
  • 1 evőkanál Dijoni mustár

 

Elkészítés

A fügét megmossuk, a szárát eltávolítjuk, és felvágjuk. A fügedarabokat, a fehérbort, a citromlevet és az almalevet egy edénybe tesszük, és kevergetve felforraljuk. Levesszük a tűzhelyről, és botmixerrel pürésítjük. Hagyjuk kihűlni.

A mustármagot egy tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A kétharmadát mozsárban összetörjük. A chilipaprikát hosszában felvágjuk, a magokat eltávolítjuk, és apró darabokra vágjuk. A befőzőcukrot, a chilidarabokat és a dijoni mustárt a fügekeverékhez adjuk, kevergetve felforraljuk, és 4 percig főzzük, amíg rotyogni kezd.

Végül belekeverjük a zúzott és az egész mustármagot. Még forrón kis sterilizált üvegekbe öntjük, és szorosan lezárjuk.

Tippek:

  • A fügemustár remekül illik sajttálhoz és grillezett sajthoz.
  • Hűvös, sötét helyen tárolva a fügemustár egy évig eltartható. A felbontott üvegeket tároljuk hűtőszekrényben, és rövid idő alatt fogyasszuk el.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Birsalma­krém­leves

Vegyes nyári gyümölcsös crumble

Sütőtökös panna cotta tökmag­grillázzsal

Florentin keksz

Házi csokipuding

Fügemustár

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".