• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Gesztenyés hajó

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg Koronás Porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 dl cukor szirup
  • 0,5 dl rum
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 20 dkg fekete étcsokoládé

Elkészítés

Linzertésztát készítünk. A margarint a liszttel összemorzsoljuk, Koronás Porcukorral, a tojás sárgájával, pici sóval, citromhéjjal összegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk s a fém hajóformákat a tésztával kibéleljük. 180 fokon kisütjük. A hidegen kötő pudingport a sziruppal, gesztenyemasszával, rummal jól kikeverjük. Ezzel a fenséges ízesítésű krémmel a kis hajókat púposra megtöltjük. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd kimártjuk először fehér, aztán fekete csokiba. Kis gesztenye szívekkel díszítve tálaljuk. Nem ördöngösség elkészíteni, csak kis odafigyelést igényel ez a mutatós desszert!

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Banánkenyér karamellszósszal

Mogyorós karamella

Őszi, vegyes gyümölcsös galette

Bodzás palacsinta eperlekvárral

Kókuszkocka

Sajtfánk

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".