• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Kakukkfüves málnalekvár

Hozzávalók

Mennyiség: kb. 8 pohár, egyenként 200ml
Elkészítési idő: 15 perc

  • 1 kg málna
  • 500 g Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 1 evőkanál citromlé
  • 6 szál kakukkfű

Elkészítés

A málnát megmossuk, egy lábosba tesszük, és pürésítjük.

Hozzáadjuk a citromlevet.

Hozzáadjuk a befőzőcukrot, és felforraljuk.

4 percig rotyogtatjuk.

A kakukkfűleveleket letépkedjük az ágakról, és a főzési idő végén a lekvárhoz adjuk.

A lekvárt előkészített, tiszta üvegekbe töltjük.

 

Tipp: A mag nélküli kakkukfüves málnalekvárhoz körülbelül 300 g málnára van szükség. Ehhez a pürésített málnát szűrjük át egy szitán.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Fahéjas banándzsem

Kivis eperlekvár

Málnás sárgabarack­lekvár

Papayalekvár

Fűszeres céklalekvár

Vaníliás-rebarbarás meggylekvár

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".