• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Húsvéti fészkek

Hozzávalók

• 350 g őrölt mák
• 250 g tej
• 75 g olvasztott vaj
• 125 g Koronás Kristálycukor
• 1 bio citrom leve és reszelt héja
• 2 csomag vaníliás cukor
• 2 teáskanál keményítő

Hozzávalók a tojáslikőrös-mogyorós töltelékhez
• 420 g őrölt mogyoró
• 140 g tej
• 100 g tojáslikőr
• 100 g Koronás Kristálycukor
• 2 csomag vaníliás cukor
• 2 teáskanál keményítő

Hozzávalók a málnás-pisztácia töltelékhez
• 350 g őrölt pisztácia
• 250 g tej
• 125 g Koronás Kristálycukor
• 2 csomag vaníliás cukor
• 2 teáskanál keményítő
• 250 g pürésített málna

Továbbá:
• 1 tojás és egy kevés tej a kenéshez
• 150 g Koronás Porcukor
• 5-7 evőkanál citromlé

Elkészítés

A tésztához az összes hozzávalót egy keverőtálba helyezzük, és egy konyhai robotgéppel vagy kézzel legalább 10-15 percig sima tésztává dagasztjuk. Az üres tojáshéjakat ne dobjuk ki, mert sütés közben a fészkek közepébe helyezhető, majd utána eltávolítható, így biztosan fészek formájú marad a kalácsunk.
A tésztát lisztezett felületen kigömbölyítjük, visszahelyezzük a tálba, letakarjuk, és körülbelül 1 órán át kelesztjük.
A különböző töltelékhez a megfelelő hozzávalókat egy tálba tesszük, és jól összekeverjük őket.
A sütőt 180 °C-ra (alsó-felső fűtés) előmelegítjük, és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
A megkelt tésztát 6 egyenlő súlyú adagra osztjuk.
Minden tésztát először lisztezett felületen 5 mm vastagságú téglalappá nyújtunk, majd 3-4 evőkanál töltelékkel egyenletesen megkenünk.
A tésztát a rövidebb oldal mentén feltekerjük, és hosszában félbevágjuk, hogy a töltelék látható legyen.
A két tésztaszalagot egymásba csavarjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd kis fészket formázunk belőle.
Egy tojást egy kevés tejjel felverünk, és a fészkek tetejét átkenjük vele.
A megmaradt tojáshéj felét a fészkek közepére helyezzük, és a már előmelegített sütőben körülbelül 25-35 percig aranybarnára sütjük.
A porcukrot átszitáljuk, és a citromlével folyékony mázzá keverjük.
A fészkeket a mázzal megkenjük, egy húsvéti tojást teszünk a közepére. Húsvéti ajándéknak is tökéletes.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Fahéjas cupcake

Csokoládés borsmenta torta

Spekulatius-praliné

kétféle bevonattal

Epres piskótarolád

Csokoládés-diós-almás kuglóf

Húsvéti palacsinta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".