• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Húsvéti mazsolás kenyér

Hozzávalók

  • fél kg liszt
  • 8 dkg Koronás Kristálycukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • csipet só
  • 25 g élesztő
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 ek citromhéj
  • 10 dkg mandulaszilánkok
  • 10 dkg mazsola
  • 1 sárgája

Elkészítés

A liszthez adjuk a cukrot, olvasztott vajat, csipet sót, rámorzsoljuk az élesztőt, a tojást és a langyos tejjel összedolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük, majd belegyúrjuk a mandulát és a mazsolát. Két kisebb  vagy egy nagyobb kerek formára alakítjuk, késsel kereszt irányban bemetszést készítünk és tojás sárgájával lekenjük. A nagyobb kenyeret 70 percig, a kisebbeket 45–50 percig sütjük. Ha nagyon pirulna, borítsunk rá alufóliát.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokis mandulás őzgerinc

Vasárnapi kuglóf krémsajtos toppinggal

Barackos-túrós lepény

Kaiser smarni

Fűszeres keksz

Csokis magvas kockák

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".