• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Kakaós-diós keksz

Hozzávalók

Hozzávalók:

  • 125 g hideg vaj
  • 125 g Koronás Porcukor
  • 1 tojás
  • 200 g liszt
  • 60 g darált dió
  • 0.5 tk őrölt fahéj
  • 15 g kakaópor

Elkészítés

Tegyük a lisztet, a porcukrot, a kakaóport és a darált diót egy tálba. A hideg vajat daraboljuk fel, adjuk hozzá a tojást, sót és a fahéjat, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk a hozzávalókat sima tésztává. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe kb. 30 percre.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

Keressünk egy poharat, melynek mintás a talpa. Nyújtsuk ki a tésztát 0,5 cm-re, nyomjuk az üveg alját a tésztába, majd szaggassuk ki a kekszeket. Kb. 8-10 perc alatt süssük készre a mintás kekszet (vigyázzunk, hogy ne süljenek túl).

Videó

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Epres-fahéjas csiga

Túrógombóc eperröszterrel

Panettone

Gesztenyés szelet

Citromos-málnás pite

Céklás-csokis sütemény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".