• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Tejbegríz­gombóc

Hozzávalók

A gombóchoz

  • 800 ml tej
  • 1 csipet só
  • 60 g búzadara
  • 75 g Koronás Kristálycukor
  • negyed db citrom reszelt héja

A töltelékhez

  • 4 szem eper

A külsejére

  • pirított zsemlemorzsa

Elkészítés

A tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Egy tálban összekeverjük a kristálycukrot és a búzadarát, citromhéjat, majd hozzáadjuk a tejhez. Az egészet felforraljuk. Ha kész, félretesszük hűlni. A kissé visszahűlt és besűrűsödött tejbegrízből vizes kézzel gombócokat gyúrunk, amelyek közepébe egy szem epret teszünk (bármilyen gyümölcsöt használhatunk, ami épp idényszerű, akár kockázott körtét is). A pirított morzsában meghempergetjük a gombócokat.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szilvás-diós rétes

Palacsintacsíkok birs-mazsola kompóttal

Lekváros bukta

Marcipános muffin

Mogyoróvajas szaloncukor

Csokis mandulás őzgerinc

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2022 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".