• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Kakaós-mandulás keksz

Hozzávalók

A tésztához:

  • 250 g liszt
  • 50 g darált mandula
  • 80 g Koronás Porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 220 g hideg vaj
  • 30 g kakaó

Töltelék:

  • Karamellkrém, mogyoróvaj, lekvár tetszés szerint

Díszítéshez:

  • olvasztott csokoládé

Elkészítés

Keverjük össze a lisztet a darált mandulával, kakaóval egy keverőtálba, adjuk hozzá a porcukrot, tojás sárgáját és az apró kockákra vágott vajat, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tésztává. A masszát csomagoljuk fóliába és pihentessük két órát a hűtőben.

A sütőt melegítsük elő 170°C-ra. A tésztát nyújtsuk ki és szúrjuk ki a formákat. A tetszőleges formájú kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és kb 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A kekszeket töltsük meg kész karamellkrémmel, mogyoróvajjal vagy lekvárral. Díszíthetjük egy kis olvasztott csokoládéval.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszos harangok

Narancsos-csokidarabos keksz

Almás-fahéjas keksz

Mogyorókrémes habcsók

Kakaós-mandulás keksz

Makadámdiós keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2022 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".