• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Kakaós pöttyös kalács

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg Barna Nád Kristálycukor
  • csipet só
  • 3 dl tej
  • 2 ek kakaópor (a kakaós tésztához)
  • 2 ek tej (a kakaós tésztához)
  • 3 ek jégcukor
  • 1 tojássárgája

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, nádcukrot, lágy vajat. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és a liszthez keverjük. Összedolgozzuk a tejes élesztővel és kidagasztjuk. Meleg helyen, lefedve duplájára kelesztjük.

Ha megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk és 2/3 1/3 arányban szétosztjuk. A kisebb részbe beledolgozzuk a kakaót kevés tejjel. A tésztákat 6 részre osztjuk. A kakaós részeket hengerré formázzuk. A sima tésztagolyókat ovális alakúra nyújtjuk és beletekerjük a kakaós részt. 6 vastagabb tésztarudat kapunk. Sütőpapírral kibélelt kenyérformába fektetjük a rudakat és letakarva hagyjuk fél órát pihenni. Tojássárgájával lekenjük, jégcukorral megszórjuk. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Pekándiós banánkenyér karamell­szósszal

Szilveszteri partirakéták

Mézeskalács

Nyuszibriósok

Epres bodza tarte

Bécsi fánk

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".