• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mézeskalács

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 12 dkg puha vaj
  • 20 dkg méz
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszer

Elkészítés

A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet, a tojásokat, a szódabikarbónát, a csipet sót és a fűszerkeveréket. Összeállítjuk a tésztát, fóliába tekerjük, 1 éjszakára behűtjük. Másnap lisztezzük a deszkát, tésztát, fél cm vastagra nyújtsuk, karácsonyi formákkal kiszúrjuk. 180 fokon aranyszínűre sütjük. Fémdobozban hetekig eláll. Puha, omlós.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Diós-karamelles pite tészta­­csillagokkal

Húsvéti fészkek

Túrófánk

Narancsos-joghurtos tésztatorony

Mézeskalács keksz

Nyári sárgabarackos panettone

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".