• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Kalács

Hozzávalók

A kelt tésztához:

  • 21 g friss élesztő
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 175 ml langyos tej
  • 500 g liszt
  • 60 g lágy vaj
  • 1 csipet só
  • 2 tojás

A töltelékhez:

  • 80 g darált pisztácia
  • 80 g darált mandula
  • 70 ml tej
  • 50 g Koronás Kristálycukor

A lekenéshez:

  • 1 tojás
  • 2 ek tejszín

Elkészítés

A kelt tésztához tegyünk a langyos tej felébe 1 teáskanál kristálycukrot és morzsoljuk bele az élesztőt, majd keverjük jól össze. A lisztet tegyük egy tálba, a közepébe készítsünk mélyedést és öntsük bele az élesztős tejet. Öntsünk rá egy kis lisztet és letakarva hagyjuk körülbelül 15 percig kelni. Ez idő alatt buborékoknak kell kialakulniuk. Ezután adjuk hozzá a maradék langyos tejet, a kristálycukrot, a vajat, a tojásokat és a sót is és dolgozzuk sima tésztává. Takarjuk le egy egy tiszta konyharuhával és meleg helyen hagyjuk kb. 45 percig kelni. 

Eközben készítsük el a pisztáciás tölteléket. Forraljuk fel a tejet a cukorral együtt, majd adjuk hozzá a darált pisztáciát és a darált mandulát. Hagyjuk kihűlni a tölteléket. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztát gyújruk át ismét.

Ezután vágjuk félbe a tésztát, és mindkét felét egyforma, kb. 0,5 cm vastag téglalapokká nyújtsuk ki. Kenjük meg a pisztácia töltelékkel és tekerjük fel őket, hogy két rudat kapjunk. (lásd lépésről lépésre a fotókat)

A két rudat nyomjuk össze az egyik végükön, ezután éles késsel vágjunk a tésztákba hosszanti irányban a tészta 2/3 részéig (ne vágjuk át teljesen) és óvatosan csavarjuk össze a két rudat úgy, hogy a nyitott  rész lehetőleg felfelé nézzen. A végeket jól nyomjuk össze, és helyezzük a fonatot a tepsire.

A tojást keverjük ki a tejszínnel és kenjük meg vele a húsvéti fonatot. Szórjuk meg a tetejét mandulareszelékkel és süssük a kalácsot körülbelül 45 percig.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Répás süti csészében

Gyümölcsös morzsasüti

Diós répatorta

Nyuszi torta

Céklás fészek

Kakaós-tojáslikőrös kuglóf aszalt meggyel

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".