• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Kandiscukros aprósütemény

Hozzávalók

A tésztához

  • 75 g vaj
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 150 g búzaliszt(BL55)
  • 2 g őrölt kardamom
  • 80 g Koronás Kandiscukor

A szóráshoz

  • Koronás Porcukor

Elkészítés

A vajat a cukorral habosra keverjük. Ha felhabosodott, hozzáadjuk a tojást, és újra felverjük. Egy mozsárban összezúzzuk a kandiscukrot. A lisztet összekeverjük a kardamommal és az apró darabokra tört kandiscukorral. A vajas krémhez hozzákeverjük a lisztes keveréket, és jól összedolgozzuk, majd fél óráig a hűtőben pihentetjük. A masszából dió nagyságú golyókat formázunk, és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 120–15 percig sütjük, légkeverés nélkül. A sütőből kivéve, még forrón, vastagon porcukrozzuk, majd odébbtesszük a porcukros papíron, hogy az aljuk is cukros legyen. Így hagyjuk kihűlni.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kakaós-diós keksz

pohártalp mintával

Kakaós Battenberg-sütemény

Málna-áfonya crème brûlée

Birspürés, mandulás süti körtével

Nyári kuglóf

Mesekeksz

Spekuláciusz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".