• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Karácsonyi koszorú

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet só
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor
  • 1 dl tejszín
  • 1,5 dl langyos tej
  • 10 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 10 evőkanál porcukor
  • 10 dkg kandírozott vegyes gyümölcs-mix (narancs, citrom, papaja)
  • kb 5–8 evőkanál tej

A kenéshez:

  • 1 tojássárgája + fél dl tej

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a cukrot és a sót. Az élesztőt a langyos tej és tejszín keverékébe morzsoljuk, majd az olvasztott vajjal együtt a lisztes részhez adjuk és alaposan kidagasztjuk. A tésztát lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Lisztezett felületen kb 60x40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. Az olvasztott vajjal megkenjük, szitába öntjük a kakaót és a porcukrot és ezzel szitáljuk a tésztára, így könnyebben és egyenletesen lehet elosztani a kakaós cukrot. Az apróra vágott kandírozott gyümölcsökkel megszórjuk, tejjel meglocsoljuk és mint a rétest, hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. Késsel hosszában végigvágjuk a tekercset és egymáson áthajtva elkészítjük a koszorút. A tojást a tejjel elkeverjük és ezzel kenjük meg a koszorút. 180 fokos sütőben 45–50 perc alatt megsütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kakaós Battenberg-sütemény

Tiramisu Taco

Marcipános-tojáslikőrös fonott kalács

Hópehelykeksz cukormázzal

Hot Cross Bun

Mandulás-kakaós huszárcsók

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".