• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Karácsonyi kuglóf

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 180 g Koronás Kristálycukor
  • Egy vaníliarúd kikapart belseje
  • csipet só
  • 150 ml olaj
  • 150 ml vörösbor
  • 2 ek rum
  • fél narancs reszelt héja
  • 400 g liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 75 g darált dió
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék

A mázhoz:

  • 3 ek vörösbor, 1 ek rum
  • 300 g Koronás Porcukor

Elkészítés

A tojásokat a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és egy csipet sóval  robotgéppel néhány perc alatt keverjük habosra. Lassan adjuk hozzá az olajat, a bort és a rumot is. Reszeljük le a narancs héját, és keverjük a masszához. A lisztet keverjük össze a sütőporral, a darált dióval, a fahéjjal és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd forgassuk a masszába .

A tésztát öntsük a kivajazott, kilisztezett formába és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig süssük.  Ha kész, vagyük ki a formbából és hagyjuk teljesen kihűlni.

A mázhoz: A  vörösbort és a rumot a porcukorral simára (folyós) keverjük, majd ráöntjük a kuglófra.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szerelmesek palacsintája

Mákos golyók lekvárral

Mini húsvéti koszorúk mogyoró­krémmel

Húsvéti mazsolás kenyér

Diós-karamelles pite tészta­­csillagokkal

Tejbegríz­gombóc

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".