• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Kókuszos-áfonyás keksz

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg Koronás Kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 6 dkg aszalt áfonya
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 db citrom leve

Elkészítés

A kókuszreszeléket száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük robotgéppel. Közben a többi alapanyagot kimérjük, majd a vajas részhez adjuk és alaposan kikeverjük. Kicsit hűtjük a tésztát, majd a hűtőből kivéve vizes kézzel diónyi darabokat csípünk a tésztából, tenyerünkkel ellapítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük a kekszeket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20–25 percig sütjük. A kihűlt kekszek fém dobozban hetekig eltarthatók.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

New York Cheesecake keksz

Zabpelyhes linzer

Spekulatius-praliné

kétféle bevonattal

Mogyorókrémes habcsók

Kókuszos-áfonyás keksz

Lime-os keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".