• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Kókuszos mangós rolád

Hozzávalók

Hozzávalók a mangólekvárhoz

1 kg mangó
500 g Koronás Befőzőcukor 2:1

Hozzávalók a piskótatekercshez
6 db tojás
100 g Koronás Kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
90 g liszt
1 csipet sütőpor
továbbá 100 g kókuszreszelék és Koronás Porcukor a szóráshoz

Elkészítés

A lekvár elkészítése:
A mangókat meghámozzuk, a magot eltávolítjuk, a gyümölcshúst kockákra vágjuk. A mangót és a befőzőcukrot egy nagy lábasban összekeverjük. 
Közepes lángon, időnként megkeverve összefőzzük, majd botmixerrel pépesítjük. A lekvárt kb. 4 percig forraljuk, majd forrón az előkészített üvegekbe töltjük. Azonnal lezárjuk, pár percre a feje tetejére állítjuk az üvegeket.

A piskótatekercs elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (alsó-felső sütés), és egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és sóval egy keverőtálban magas fokozaton 7–10 percig habosra verjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, átszitáljuk, majd több részletben óvatosan, kézzel beleforgatjuk a tojáshabba.

A tésztát egyenletesen eloszlatjuk az előkészített tepsiben, és kb. 10–15 perc alatt aranybarnára sütjük. A még forró piskótát egy tiszta, porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk. A piskótát a konyharuha segítségével feltekerjük, és így hagyjuk teljesen kihűlni – így könnyebb lesz majd a lekvárral feltekerni.

A kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben, közepes lángon aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát megkenjük mangólekvárral, és megszórjuk a pirított kókusszal.

Óvatosan feltekerjük, végül megszórjuk Koronás Porcukorral.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Nektarinos-sárgabarackos túrós rétes

Palacsintacsíkok birs-mazsola kompóttal

Mákos-meggylekváros napraforgó sütemény

Mogyorókrémes habcsók

Mogyorós karamella

Mogyoróvajas szaloncukor

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".