
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Hozzávalók a mangólekvárhoz
1 kg mangó
500 g Koronás Befőzőcukor 2:1
Hozzávalók a piskótatekercshez
6 db tojás
100 g Koronás Kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
90 g liszt
1 csipet sütőpor
továbbá 100 g kókuszreszelék és Koronás Porcukor a szóráshoz
A lekvár elkészítése:
A mangókat meghámozzuk, a magot eltávolítjuk, a gyümölcshúst kockákra vágjuk. A mangót és a befőzőcukrot egy nagy lábasban összekeverjük.
Közepes lángon, időnként megkeverve összefőzzük, majd botmixerrel pépesítjük. A lekvárt kb. 4 percig forraljuk, majd forrón az előkészített üvegekbe töltjük. Azonnal lezárjuk, pár percre a feje tetejére állítjuk az üvegeket.
A piskótatekercs elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (alsó-felső sütés), és egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és sóval egy keverőtálban magas fokozaton 7–10 percig habosra verjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, átszitáljuk, majd több részletben óvatosan, kézzel beleforgatjuk a tojáshabba.
A tésztát egyenletesen eloszlatjuk az előkészített tepsiben, és kb. 10–15 perc alatt aranybarnára sütjük. A még forró piskótát egy tiszta, porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk. A piskótát a konyharuha segítségével feltekerjük, és így hagyjuk teljesen kihűlni – így könnyebb lesz majd a lekvárral feltekerni.
A kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben, közepes lángon aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát megkenjük mangólekvárral, és megszórjuk a pirított kókusszal.
Óvatosan feltekerjük, végül megszórjuk Koronás Porcukorral.
Recept nyomtatás vagy megosztás