• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Krémsajttal töltött répás muffin

Hozzávalók

  • 320 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • másfél teáskanál őrölt fahéj
  • fél teáskanál só
  • negyed teáskanál őrölt szerecsendió
  • 200 g Koronás Kristálycukor
  • 130 g joghurt
  • 60 g étolaj
  • 70 g pépesített alma
  • 2 db tojás
  • 240 g finomra reszelt répa

A töltelékhez:

  • 220 g natúr krémsajt
  • 70 g Koronás Kristálycukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • Barna Nád Kristálycukor  a szóráshoz

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 175 fokra és készítsük elő a muffin papírformákat. Először a töltelék hozzávalóit keverjük simára. Egy másik tálban a tésztához keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, sót és szerecsendiót. Robotgépben lassú fordulaton keverjük ki a tojásokat, kristálycukrot, joghurtot, étolajat, almaszószt egy fél perc alatt. Keverjük hozzá a tojásos alaphoz a szárazanyagokat, majd a finomra reszelt répát. A papír sütőformákat töltsük a tésztával 1/3-ad részig. A töltelékhez keverjük össze a hozzávalókat. Mindegyik muffin középre tegyünk egy púpozott teáskanálnyit a töltelékből, majd töltsük fel a formákat a maradék tésztával. Mindegyik tetejére szórjunk kevés nádcukrot. 20–25 perc alatt süssük készre őket.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Diós-szilvás muffin teljes kiőrlésű lisztből

Céklás-banános muffin rózsaszín cukormázzal

Marcipános muffin

Diós muffin

Fehér­csokoládé muffin

Mákos muffin citrommázzal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".