• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Lime-os keksz

Hozzávalók

  • 55 g Koronás Kristálycukor
  • 1 db lime héja
  • 190 g liszt
  • 1 csipet só
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál reszelt lime héja és leve
  • 160 g cukor
  • 100 g puha vaj
  • 1 db nagy tojás

Elkészítés

Egy konyhai robotgépbe mérjük bele a cukrot és a lime reszelt héját, majd alaposan daráljuk össze. Ebbe fogjuk a kekszeket beforgatni. Most tegyük félre. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sót, limehéjat és a szódabikarbónát. Egy robotgépbe mérjük bele a kristálycukrot és a puha vajat, majd habosítsuk fel alaposan. Mikor a cukros vaj már habos, adjuk hozzá a tojást és a lime levét, majd habosítsuk ki ezekkel is. Végül a habos vajhoz keverjük hozzá a lisztes részt és tegyük hűtőbe egy órára a masszát. Eközben a sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kihűlt masszából formázzunk egyforma, nagy golyókat, amelyeket forgassunk meg a lime-os cukorban. A sütőpapírral fedett sütőlemezre tegyük őket 10 cm távolságra, majd egy pohár talpával egyenletesen lapítsuk el a golyókat, hogy ne érjenek össze. 10–12 perc alatt süssük készre őket 180 fokon, légkeverés nélkül, majd kihűlés után kínáljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mandulás szeletek

Vegán rácsos keksz

Mogyorós-zabpelyhes bonbon

Zabpelyhes linzer

Aszalt áfonyás keksz narancsos cukormázzal

Kókuszos keksz csokival

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".